Iskolakészség VIZSGÁLAT

Tanácstalan, hogy gyermeke ISKOLAÉRETT-E?
Bizonytalan abban, hogy gyermeke rendelkezik-e az iskolába lépéshez szükséges készségekkel?
• Tudatos szülőként szeretné feltérképezni, hogy gyermekének milyen területeken van szüksége célirányos fejlesztésre a felkészült iskolakezdéshez?

Segítünk megválaszolni a kérdéseit!

Kérjen még idén KOMPLEX ISKOLAKÉSZSÉG VIZSGÁLAT-ot, ahol két szakember részletes fejlesztőpedagógiai és pszichológiai diagnosztika keretében segíti Önt a döntésekben, fejlesztési lehetőségekben!

A felmérés folyamata

  1. Pedagógiai vizsgálat: a 2 × 60 perces fejlesztő pedagógiai vizsgálat során részletes felmérésre kerülnek: készség- és részképesség struktúra fejlettségi szintje; nyelvi területek; diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, diszortográfia (helyesírási nehézség) veszélyeztetetts és gyanú. (2 × 7.500.- Ft)

  2. Pszichológiai vizsgálat: a szintén 2 × 60 perces pszichológiai vizsgálat során részletes intelligencia-vizsgálat mellett gyermek és serdülőkorúak többdimenziós emocionális és viselkedészavarainak szűrővizsgálata történik. (2 × 7.500.- Ft)
    *két gyermek párhuzamos vizsgálatok esetén a két vizsgálat sorrendje felcserélhető

  3. Kiértékelés: a két vizsgálat adatainak számszerűsítését követően a két szakember 60 perces team munkában minőségi és mennyiségi elemzést hajt végre az eredményeken valamint számítógépes kiértékelésnek veti alá az összesített skálákat

  4. Szülőkonzultáció: a mindkét szakember jelenlétében történő 60 perces konzultáció összefoglalja az az iskolaérettségi felmérés eredményeit és megfogalmazza a fejlesztési javaslatokat. A szülő(k) számára lehetőség van kérdéseinek, kételyeinek részletes átbeszélésére a két szakemberrel. (2 × 5.000.- Ft)

tanácsadás: a komplex vizsgálati eredmény ismertetése, iránymutatás az iskolaérettségi vizsgálatok új rendszerével kapcsolatos jogszabályok útvesztőjében, eljárási menetek átbeszélése, szülők jogainak ismertetése

szülői javaslatok: konzultáció a gyermek kognitív profiljához illő, területspecifikus otthoni fejlesztési lehetőségekről; javaslatok az otthoni fejlesztéshez, konkrét játékötletek

  1. Vizsgálati vélemény és javaslat: a szakemberek elkészítik a komplex iskolakészség vizsgálati véleményt: előzmények, anamnézis, fejlesztőpedagógiai vizsgálatok eredményei, pszichológiai vizsgálatok eredményei, javaslatok, ajánlott fejlesztési területek.

**vélemény abban az esetben készül, amennyiben a szülő jelzi, hogy igényt tart a szóbeli konzultáción túl az írásbeli véleményre és javaslatokra is (+5.000.-Ft)

A testvérek vizsgálatának árából 10%-ot elengedünk, valamennyi szolgáltatás csomagunk esetén részletfizetési lehetőséget biztosítunk.

SZAKEMBEREK

Kéri-Nagy Krisztina

Fejlesztőpedagógus, tanító, biológia-egészségtan tanár, preventív- és korrektív pedagógiai pszichológia szakértő

Fehér Tibor Dániel

Pszichológus, relaxációs terapeuta, klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus-jelölt