KMT
Mozgásfelmérés

• Gondok vannak GYERMEKE MOZGÁSÁVAl?

Bizonytalannak látja a JÁRÁSÁT?
egyensúlyproblémákat tapasztal nála?
Nem szeret játszótérre járni, Nem szeret hintázni?

• Kimaradt a kúszás vagy a mászás a mozgásfejlődésébŐl?

Segítünk feltérképezni és megoldani a problémát!

A felmérés folyamata

  1. Komplex mozgásfelmérés: 1 × 90 perces pedagógiai vizsgálat során részletes vizsgáló eljárás során felmérésre kerül: mozgás- és egyensúlyészlelés, elemi mozgások feltérképezése stb... (12.000.- Ft)

  2. Szülőkonzultáció, tanácsadás, 1. gyakorlatsor betanítása: 1 × 60 óra a fejlesztőpedagógus szakemberrel (10.000.- Ft).

  3. Vélemény és javaslat: a szakember külön kérés esetén elkészíti a mozgásfelmérésről szóló írásbeli véleményt: előzmények, anamnézis, vizsgálat eredményei, javaslatok. (3.000.-Ft)

A vizsgálat célja

A gyermek általános fejlettségi szintjének és mozgáskultúrájának felmérése, idegrendszeri érettségi állapotának feltérképezése.

MIből áll?

A vizsgálat egy rövid beszélgetéssel kezdődik ami a korábban felvett írásos anamnézis kérdőív szóbeli kiegészítése. A kérdések főként a gyermek fejlődéséhez, aktuális állapotához és a fennálló problémához kapcsolódnak.

Ezt követi a mozgásvizsgálat elvégzése, a gyermek célzott megfigyelése, amely során kifejezett kérés, hogy a szülő legyen jelen.

A vizsgálat részletes elemzésére és a fejlődést támogató feladatsor kiadására és betanítására egy következő alkalommal kerül sor.

Az otthoni mozgásfejlesztés kontroll mellett, a szakember támogatásával zajlik, kontrollvizsgálatok mellett.

Mit kell róla tudni?

A mozgásfelmérést követően a kiadott fejlesztő mozgássorok hatékonysága akkor megfelelő, ha az a megadott ismétlésszámban, a megbeszélt gyakorisággal, kitartóan elvégzésre kerül.

Ehhez mind a gyermek, mind a szülők részéről elköteleződésre, közös munkára van szükség.

SZAKEMBER

Kéri-Nagy Krisztina

Fejlesztőpedagógus, tanító, biológia-egészségtan tanár, preventív- és korrektív pedagógiai pszichológia szakértő